Sådan vælger du det rette brillestel til damer

At vælge det rette brillestel dame er en stor og vigtig beslutning. Det påvirker nemlig ikke kun dit syn, men også dit udseende. Er du usikker på, hvordan du vælger det rette brillestel for dig, kan du med fordel læse med videre. Herunder finder du flere tips, der kan hjælpe dig med at vælge det rette brillestel til dit ansigt.

Kend din ansigtsform

Først og fremmest bør du kende til din ansigtsform, da det kan hjælpe dig med at finde det mest flatterende brillestel. Din ansigtsform kan være oval, rund, firkantet, hjerteformet eller aflang.

Overvej din personlige stil

Dernæst bør du tænke nøje over din personlige stil, og hvilket udtryk du gerne vil have. Er du mest til det klassiske, moderne eller sporty look? Det kan hjælpe dig med at indsnævre dine valgmuligheder.

Stellets farve

Stellets farve bør være en farve, der passer til din hudtone, hårfarve og øjenfarve. Nogle mennesker foretrækker neutrale farver, mens andre kan lide at vælge mere iøjnefaldende farver.

Størrelsen på stellet

Vælg en størrelse på stellet, der passer godt til din ansigtsstørrelse. For eksempel kan et for stort stel overvælde et lille ansigt, mens et for lille stel kan være ude af proportioner på et stort ansigt.

Stellets materiale

Kig nærmere på stellets materiale. Eksempelvis er et stel i metal let og tyndt. Et stel i titan er en stærk og let mulighed, mens andre typer stel har andre fordele.

Brug god tid på at prøve

Du bør prøve flere forskellige stilarter og mærker. Tag dig god tid til at finde ud af, hvordan forskellige stel ser ud på dig, så du kan få en følelse af, hvad der føles mest komfortabelt.